i form

På lördag är det min första triathlontävling för säsongen, Vansbro triathlon. Tävlingen är på halvironmandistans; vilket innebär 1900 m simning, 90 km cykling och 21,1 km löpning. Oavsett tävling så kommer alltid tävlingsnerverna igång några dagar innan tävling, men för mig gäller proportionaliteten ju längre tävling, ju fler dagar innan som nerverna sätter igång. Igår kom mina nerver igång för lördagens prövning.

Jag har ju som bekant fokuserat på löpning under det gångna halvåret vilket också gör att mitt mål och fokus för säsongens tävlingar primärt kommer att ligga på löpspliten. På lördag är planen att gå ut på löpningen och pacea mig själv i 4:20/km tempo första 14 km för att öka sista 7 km till närmre 4:10/km om allt går som planerat och alltså landa på en löpsplit på närmre 1:30. För att göra detta kommer jag att behöva planera min cykling väl… det enda tegelpasset (brickpass) som jag kört i år gick förvånansvärt väl, men jag har inte särskilt mycket tempocykling i kroppen i år. Jag tror mig ändå kunna hålla 36 km/h i snitt då det är en extremt platt bana, ser ut att bli gynnsamma förhållanden, samt att jag faktiskt har en rätt ok cykelform.

Dagen innan Ironman Kalmar förra året

Dagen innan Ironman Kalmar förra året

Det som jag varit mest orolig för är min simform eftersom jag inte simmat särskilt mycket alls i år. Sett från januari har jag hittills simmat 7 timmar totalt… alltså ingenting :). Senaste veckan har jag däremot fått in 4 pass och efter gårdagens pass i Djurgårdsbrunnskanalen känner jag mig trygg. Jag och Nelker låg bredvid varandra (när han inte simmade snett) och truckade på i 1:34/100 m i det 14 °C vattnet, någonting som på lördag skulle generera en simsplit på 29:46. Gör jag en sub30 split är jag ruggigt nöjd, samtidigt får jag inte så många att cykla ikapp då :).

Det blir en riktig klubbtävling för oss i Terrible Tuesdays Triathlon på lördag i Vansbro. 30 personer ur klubben står på startlinjen taggade för att skapa kaos i Dalarna. Har svårt att se att någon annan än Björn Andersson som vinnare av hela tävlingen, men jag tror även att Henrik Thörn och Danne Franzén kommer att bli riktigt farliga. Nu håller vi bara tummarna för att temperaturen kommer upp så pass i älven att det blir en fullängdssimning.

Nu har jag i alla fall gjort det jag kunnat så här långt och det är bara att bida sin tid, sova gott och njuta av god mat på min födelsedag idag. Förhoppningsvis träffar jag en riktig formtopp på lördag så att jag kan låta svetten spruta som aldrig förr! Idag är jag i alla fall i form!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *