Juice och bröd på samma bas!

Det är ingen hemlighet att jag är fullständigt frälst av vår nya råsaftscentrifug. Aida plockade hem en liten receptbok från ICA på diverse juicer och efter att ha bläddrat lite i den kom jag hem med en råsaftscentrifug. Idag testade jag ett recept där man bakade bröd på resterna från juicen, alltså allting användes.

Juice och bröd med frukt och grönt som bas

Juice och bröd med frukt och grönt som bas

Juicen

65 g färsk spenat
2 st lime
1 hel stjälkselleri (blekselleri)
3 st päron
3 st äpple

Skölj alla ingredienser noggrant och skala limen. Kör sedan alla ingredienser i den ordningen som de står här ovanför.

Brödet

25 g färsk jäst
6 dl kallt vatten
2 tsk salt
4 dl av juiceresterna
14 dl mjöl

Smula ned jästen i vattnet och lös upp den. Tillsätt sedan salt och juiceresterna. Arbeta sedan in mjölet och arbeta med degen i ca 10 min. Jäs under duk i ca 60 min. Värm ugnen till 250 grader och ha en plåt i mitten av ugnen som förvärms. Stjälp upp degen på ett mjölat bord och dela den i två. Dra ut vardera del till ca 40 cm och ”skruva den” innan du lägger dem bredvid varandra på ett bakplåtspapper och täcker med en duk för att jäsa i 30 min. För över bröden och bakplåtspappret till plåten och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.

Jag kan verkligen rekommendera detta… sjukt gott både juicen och brödet! Dessutom går ju ingenting till spillo!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *