Som en blandning av galenskap och pubertet

Definitionen på galenskap är ju att upprepa samma förfarande flera gånger och förvänta sig olika resultat. Förutom alla hormonella förändringar som sker under puberteten så är en rätt stor del av den självöverskattning, åtminstone hos män. För mig börjar det likna en blandning av dessa vad det gäller intervallpassen med TT.

Foto: Viktor Milonjic

Glatt och stort gäng på gårdagens TT. Foto: Viktor Milonjic

Jag började ju springa med TT för att bli en bättre löpare och det börjar i ärlighetens namn ta sig. Däremot har jag fortfarande samma problem som i början d.v.s. att hålla ”mitt” tempo. Igår var det tre olika ”pass”. Några sprang återhämtning efter helgens Hässelbyloppet, några sprang supertusingar 100+200+300+400 och några sprang dem i omvänd ordning. För mig och några till var det 4×1600 m som stod på schemat och mitt tänkta tempo var 3:50/km.

Innan vi startade diskuterade vi vilka tempo vi skulle springa i och det var ett gäng som planerade att i alla fall springa första i ”mitt” 3:50-tempo, perfekt tänkte jag! Det kan vara skönt att ta rygg på några och inte behöva titta på klockan för tempot. Kikade ner på klockan efter första varvet… 3:25/km, helvete! Första 1600 m landade på 3:35/km i snitt och jag brände ut mig totalt. På den andra behärskade jag mig bra och landade på 3:50/km, men jag fick slita mot slutet och sedan var det kört. Avslutade med 4:00/km respektive 4:07/km på de två sista…

Återkopplingen till det jag började med är ju att när jag började i TT sprang jag alltid med någon som sprang fortare än mig och gång på gång förväntade jag mig att jag skulle hänga med… nu när jag börjar få upp farten så överskattar jag min fart gång på gång och tror att jag ska hänga med i de ”stora grabbarnas” tempo. Jag är helt enkelt en pubertal galning :). Lärdomen blir i alla fall i fortsättningen att faktiskt hålla mig till ”mitt tempo” med hjälp av klockan i början av passen, åtminstone tills jag börjar kunna kriga med de lite snabbare…

  4 comments for “Som en blandning av galenskap och pubertet

 1. Anders Edgren
  15 oktober, 2014 at 12:36

  Haha, bra jobbat!!
  Jag snodde bilder och video jag också, här har du min version av kvällen! :-)
  http://www.superklassiker.se/2014/10/15/terrible-tuesday-2014-10-14/

  • kall3
   15 oktober, 2014 at 13:27

   Ja det var bra tryck i dina ben igår Anders! Hur sjutton lyckades du knipa http://www.superklassiker.se som domän!? Imponerad!

   • Anders
    15 oktober, 2014 at 14:02

    Superklassiker.se
    Superklassiker.com
    Ensuperklassiker.se
    Superklassikern.se

    :-)

 2. 21 november, 2016 at 16:57

  För mig betyder TT Torsten Tegnér.
  Var med då trippla dubbla svenska var bra övning.
  Det pratas mycket om vilken sträcka som är jobbigast.
  För mig och många andra 400 meter.
  Numera 78 år gammal myser jag runt på 6D(agars).
  Ibland längre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *