Disciplinerat!

En av många härliga saker med Sverige är att våra idrottsplatser är öppna för allmänheten, något vi i TT utnyttjar på tisdagar när vi tränar på Stockholms stadion. Idag styrdes kosan mot Balders IP i Sundsvall eftersom jag är här över helgen på besök hos svärföräldrarna.

image

Till min förvåning blev jag tvungen att bryta mig in, något som sedan visade sig inte behövts om jag bara parkat på ett annat ställe. Jag kände mig faktiskt lite upprymd av min ”kriminella” handling när jag började springa :).
11 grader varmt och lite duggregn, helt enkelt perfekt löparväder. Hösten i Sverige är verkligen gjord för löpning! Huvudpasset för dagen var planerat till 10×500 m @3:40/km med 3 km uppvärmning och 2 km nedvarvning, vilan mellan intervallerna 200 m jogg.
Jag kände redan på morgonen idag att det skulle bli tveksamt kring passet då mina vader fortfarande var riktigt stela efter onsdagens överfart. Vaderna kändes helt klart av under uppvärmningen och när jag satte igång med första intervallen insåg jag att det skulle bli tungt. Coach Mike säger alltid att om man inte kan avsluta ett pass med god kvalitet ska det avbrytas, vilket jag gjorde för första gången efter den femte.

image

För mig är det ett stort fall framåt mognadsmässigt i min träning. Jag joggade helt enkelt klart distansen istället för att köra de resterande intervallerna i för låg hastighet och varvade ned innan jag ställde mig och stretchade i regnet. Resultatet blev helt enkelt 5×500 m @3:40/km och en nyttig erfarenhet rikare. Bra lördag helt enkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *