3 veckor av radiotystnad

Ja, det är tre veckor sedan jag skrev någonting och det är ett gott tecken… Det betyder egentligen två saker; träningen går planenligt och jag har mycket att göra. När träningen går planenligt har jag tillräckligt med energi för att orka med mitt i övrigt hektiska schema och när jag har mycket att göra mår jag som bäst. Jag är lite som en gammal dieselmotor… kan vara svår att få igång efter det att den stått still, men när den väl är igång mår den bäst av att bara gå och gå och gå…

Sett i backspegeln har dessa tre veckor inneburit en minskad mängd löpning, ökad mängd styrka och mjölksyratålighet i överkroppen. Närmare bestämt har det blivit ett snitt på 45 km/vecka löpning och 6 styrkepass/vecka. Det är en ruskigt fin känsla man har i kroppen när vintersäsongen drar igång. Tyvärr är den så här långt utan snö, vilken gör att stakergometern på gymmet går på högvarv, men än så länge är det rätt likt föregående år. Jämför man vidare med föregående år så är jag galet mycket mer i form nu än vid samma tid förra året och då gjorde jag ändå Vasaloppet på 5:48 under riktigt kassa förhållanden och minimalt antal mil i benen. Vem vet, kan bli en riktigt bra säsong i år :).

8 fullsatta konserter i Blå hallen à 1200 pers på två dagar

8 fullsatta konserter i Blå hallen à 1200 pers på två dagar

Utöver träningen så är ju denna period ganska lik för mig år efter år och kännetecknas av att jag alltid glider omkring i svart kostym. Inte p.g.a. begravningar utan för att jag har mycket konserter tillsammans med min kör/andra familj Stockholm Singers. Hittills sedan första advent har det blivit 10 konserter och vi har 2 kvar på denna sidan året (den 21 december i Seglora kyrka på Skansen).

Mitt nya (och enda) styckset som gjorde arbetet med rådjuret så mycket lättare!

Mitt nya (och enda) styckset som gjorde arbetet med rådjuret så mycket lättare!

Jag har dessutom i min ägo för första gången ett styckset (knivset för styckning). Det föll sig nämligen så att jag gick och köpte mig en rådjurskid som min chefs jaktlag skjutit, men då hans frysar är fulla med viltkött fick jag frågan om jag ville köpa det. Jag tänkte att det kan väl inte vara så svårt att flå och stycka ett rådjur? Det var det inte heller, 30 minuter på Youtube och ett knivinköp senare satte jag igång. Två timmar senare hade jag lärt mig sjukt mycket om ett rådjurs anatomi, samt tillskansat mig 1,5 kg rådjursfärs, 2 st rådjursstekar (1 urbenad och 1 med benet kvar), 2 st utskurna ryggbiffar och 2 st entrecoter. Så här i efterhand tycker jag nog att alla som äter kött någon gång bör vara med och stycka ett helt djur för att lära sig vad det egentligen är som man äter och framförallt vad det är man betalar för när man köper den där vakuumförpackade köttbiten på godtycklig mataffär.

Cykelparkering i garagetaket

Cykelparkering i garagetaket

Sist, men inte minst, har jag nu fått upp våra cyklar i taket i garaget. Det har varit en sådan där surdeg som bara legat och väntat på att tas itu med och nu är det äntligen gjort. Nu är det inte långt kvar tills det att garaget kan användas till det det är till för :).

Nu är det i alla fall drygt 1,5 vecka kvar till första tävlingen för säsongen, AXA Skimarathon i Falun, förutsatt att det finns någon snö :). Förhoppningsvis blir det några mil i benen på snö i nästa vecka när vi firar jul hos svärföräldrarna i Sundsvall, annars blir mina första 42 km denna säsong på tävling :).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *