19:48, nytt PB på 5 km!

Hur sjutton springer man 5 km egentligen? Innan gårdagen hade jag aldrig sprungit distansen på tid. Dessutom hade jag aldrig sprungit på en 200 m oval med doserade kurvor. Allt var helt enkelt nytt.

Foto: Viktor "Selfie" Milonjic

Foto: Viktor ”Selfie” Milonjic

Igår var det alltså Terrible Thursday (vi kan inte ha aktiviteter på några andra dagar än Tisdagar och Torsdagar i TT ”to stay true to our name” :) ). Vi träffades kl 19:00 för att prova ut storlekar på klubbkläderna för 2015. ”People will be turning heads”, så snygga är kläderna. En kollektion som passar på vilken country club som helst i vitt och svart. Rasmus Henning var på plats från Humanspeed och snackade lite om plaggen och presenterade kollektionen.

Dagen till ära hade vi även schemalagt ett ”testlopp” på 5 km när vi ändå var på plats ute på Bosön. För er som aldrig varit på Bosön så är det en helt fantastisk idrottsanläggning ute på Lidingö i Stockholm där du kan utföra alla idrotter du kan tänka dig, sommar som vinter. I vårt fall pysslar vi ju med löpning och för det ändamålet finns det en 200 m oval med doserade kurvor. 5 km på 200 m bana… 25 varv, innebär att man får svårt att räkna på slutet :).

Planen blev att ta rygg på Jonas efter lite diskussioner kring tempo innan start och jag kommer ihåg hur jag tänkte efter något varv att jag nog borde ”stanna” bakom Saras rygg när jag passerade henne. Med facit i hand hade det varit en mycket god idé då hon med 5 varv kvar flög förbi :). Jag tryckte på varvknappen vart 5e varv för att hålla koll på kilometertiden vilka blev; 3:47, 3:51, 3:58, 4:04, 4:06. Jag kände efter första 2 km att det gick lite fort vilket gjorde att jag höll tillbaka lite. Hade jag inte gjort det hade jag brutit efter 3 km säkerligen, men nu lyckades jag hålla hela vägen. Personbästa på distansen alltså med tiden 19:48 och helt klart nöjd!

I slutet på januari ska vi köra igen och då är det låga eller till och med sub19 som gäller. Gårdagen bjöd helt klart på mersmak och jag är redan sugen på att springa fort på ovalen ute på Bosön igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *