Tävlingssäsong 2015, nu kör vi!

Det var länge sedan jag skrev någonting sist och det har sin förklaring i att det helt enkelt har varit för mycket. Någonting har varit tvunget att prioriteras bort och då blev det skrivandet. I korthet har följande skett:

  • Jag har haft en lång bra obruten träningsperiod med mycket löpning
  • Nytt personbästa på milen 41:03 (premiärmilen, fick ingen race report för att det inte var värt det)
  • Jag har blivit lättare (närmar mig en idealisk race weight)
  • Jag har blivit snabbare (inte bara p.g.a. att jag blivit lättare)
  • Jag har fått en cykelsponsor
Stockholm Singers efter Grand Prix-vinsten på Venezia in Musica 2015

Stockholm Singers efter Grand Prix-vinsten på Venezia in Musica 2015

Egentligen skulle tävlingssäsongen kickat igång på riktigt redan i lördags med Kungsholmen runt 21,1 km, men jag har ätit och äter fortfarande penicillin så i och med denna veckas vila kommer jag att ha haft ett 19 dagar långt ofrivilligt träningsuppehåll. Jag har valt att vila även denna veckan ut efter det att jag slutar med penicillinet imorgon då jag haft tonsillit (halsfluss) som utvecklades till en halsböld och det är ingenting som kroppen tar sådär lättvindigt… Jag hade nog kunnat undvika att få en halsböld om jag fått penicillin snabbare, men jag var på en körtävling i Venedig (som vi för övrigt vann rubbet i) och körde på för fullt utan så jag får helt enkelt skylla mig själv…

Nåväl, min nya tempocykel har nu äntligen kommit! Jag har alltså blivit sponsrad under 2015 av BH, genom deras generalagent i Sverige MS Sport. Detta innebär att jag kommer att träna och tävla på en BH Aerolight. Jag började cykla på BH förra året efter min krasch på vätternrundan och har sedan dess varit helt såld! Min BH G5 (linjecykel) är helt underbar och jag skulle inte byta bort den för något så det har hela tiden varit en fundering på om man skulle cykla på en Aerolight på tempo/triathlontävlingar och nu är det alltså klart att så blir fallet!

Min position är. för mig, riktigt bekväm och ruggigt aero

Min position är. för mig, riktigt bekväm och ruggigt aero

Cykeln är utrustad med Ultegra Di2-komponenter vilket är helt fantastiskt! Inga justeringar behöver utföras eftersom det inte finns några vajrar som kan töjas, varenda växling sitter med millimeterprecision. Hjulen är BH:s egna Evo55or som tillverkas av Vision, en 55 mm karbonfälg som skär igenom vinden som smör. Aerolighten har ett BB386-vevlager vilket, i alla fall i teorin, gör att kraftöverföringen från vevarmarna ut i kolfiberkroppen blir så förlustfri som möjligt. I detta nav sitter det Rotors senaste tempovevparti Flow i kolfiber som kronan på verket. Man kan minst sagt säga att det spritter i hela kroppen att få komma ut och testa denna best!

Eftersom jag nu inte fick kräma ur kroppen på Kungsholmen runt så har jag anmält mig till Skärholmenloppet 5 km veckan innan Stockholm Marathon och det får helt enkelt bli startskottet på tävlingssäsongen 2015 som kommer att se ut som följande i kronologisk ordning.

23/5 – Skärholmenloppet 5 km löpning
30/5 – Stockholm Marathon 42,2 km löpning
13/6 – Vätternrundan 300 km linjecykling
27/6 – Vansbro Triathlon 1,9 km simning, 90 km tempocykling, 21,1 km löpning
4/7 – Vansbrosimningen 3 km simning
18/7 – Höga Kusten Swimrun 35 km (5730 m simning, 29,3 km terränglöpning)
25/7 – Vättern Challenge Triathlon SM medeldistans 1,9 km simning, 90 km tempocykling, 21,1 km löpning
9/8 – Ångaloppet Swimrun 21,5 km (2173 m simning, 19,33 km löpning)
23/8 – Stockholm Triathlon Olympisk 1,5 km simning, 40 km tempocykling, 10 km löpning
12/9 – Stockholm Halvmarathon 21,1 km löpning
19/9 – Kistaloppet 10 km löpning
26/9 – Lidingöloppet 30 km löpning
11/10 – Hässelbyloppet 10 km löpning
18/10 – Lissabon Marathon 42,2 km löpning

Det ser rätt rejält ut när man radar upp det sådär… 14 tävlingar fördelat på 6 månader, drygt en tävling varannan vecka… sen blir det vila! Nu är jag i alla fall galet taggad på tävlingssäsongen 2015!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *