Tillbaka i matchen!

Så äntligen kom dagen, 19 dagar av vila är till ända och idag fick jag äntligen ge mig ut på min första löprunda efter sjukdomen. Alltså fick och fick, det är ingen som tvingat mig att vila mer än jag själv och Aida. Eftersom jag haft en så pass lång och skade-/sjukdomsfri period av träning i grunden resonerade jag mig fram till att det nog inte skulle göra något ont för formen om jag vilade ytterligare 5 dagar efter det att jag slutade med penicillinkuren. Idag kom beskedet, 8,6 km jogg med Julia i löpvagn @ 4:45/km. Kroppen känns fenomenal och längtar nu redan efter kvällens cykelpass med VR Sub 8:30-klungan.

Nu håller vi bara tummarna för att jag inte tappat för mycket uthållighet på långdistans under min vila. Nästa lördag är det Stockholm Marathon och årets första A-lopp, nu på lördag får jag testa farten på Skärholmsloppet 5 km, men jag hade hoppats på att ha en halvmara i tävlingsfart i kroppen innan maran för att kunna känna min potential bättre. Nu blir det lite mer ovisst huruvida jag och Simon kommer att klara målet på Sub 3:15 (4:37/km). Å andra sidan när jag kört mina nyckelintervallpass med TT inför maran har intervallerna på halvmarafart legat mellan 4:00-4:10/km så jag tror nog att 4:37/km ska gå bra… Den som lever får se, nu är jag i alla fall tillbaka i matchen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *