Tankar inför Lissabon Marathon

Imorgon sticker vi alltså; svärföräldrarna, Aida, Julia och jag, till Lissabon. Det hela började med att vi ville ge svärfar någon rolig julklapp och insåg att han pratat om att springa ett marathon, men aldrig kommit sig för. 2013 sprang vi halvmaran i Amsterdam och det där med att uppleva en ny stad med ett lopp var ganska roligt. Jag började leta efter ett antal kriterier; A-B marathon (alltid velat springa ett sådant), höstlopp, stad vi inte varit i och när jag väl hittade det perfekta loppet blev det sista kriteriet solklart. Loppet måste ha glass vid målgång :).

image

Löpare på Vasco da Gama bron i Lissabon

Lotten föll alltså på Lissabon Marathon och nu typ ett år efter anmälan är det dags på söndag. Jag snackade med min loppkompis Simon idag som frågade om målet för helgen och det var väl egentligen då jag började fundera. Officiellt har jag tagit säsongsvila, men samtidigt vill jag ju inte ”bara springa” loppet om det känns bra i kroppen.

Förutsättningarna på papper ser rätt bra ut. Banan är 393 höjdmeter alltså 50 m mer än Stockholm Marathon, vilket får anses som en försumbar skillnad över 42195 m. Det ser ut som att det blir 18 grader och mulet vilket för mig är helt perfekt. Och på motsvarande toppningslopp i våras på 10 km (som hässelbyloppet nu i helgen) sprang jag på 41:03 alltså 1:51 långsammare än i söndags…

Stockholm Marathon sprang jag på 3:15:54 så jag tänker mig att 3:10:00 nog inte ska vara omöjligt… Det enda som är skillnad från i maj är att vikten är högre, men å andra sidan har jag sjukt många lopp i kroppen sedan dess vilket har stärkt och dessutom är det ju glass som väntar i mål!

  1 comment for “Tankar inför Lissabon Marathon

  1. Claes
    15 oktober, 2015 at 02:40

    Lycka till Kalle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *