Mål och preliminärt tävlingsschema för 2016

Som sagt ska vi få tillökning i januari vilket gör att tävlingsschemat för 2016 än så länge är preliminärt, men det finns en plan!

2016_im703_vmMålet med säsongen är att kvala till IRONMAN 70.3 VM som går i september i Mooloolaba i Australien, så nu var det sagt och förhoppningsvis slipper jag äta upp det. Aida och jag fyller bägge 30 under året vilket vi tycker vore väldigt lämpligt att fira med en rejäl semester till andra sidan jordklotet med familjen. Följaktligen blir också hela tävlingssäsongen fokuserad på halvdistans innan jag kommer att ställa om träningen för fulldistans inför 2017. Nu tar vi dock en säsong i taget :).

Preliminärt tävlingsprogram 2016

 • Februari
  • 14/2 Engelbrektsloppet (60 km klassisk längdskidåkning, seedning för vasaloppet. Står idag i led 3, men känner jag att jag har någorlunda form gör jag ett försök på att komma in i led 2)
 • Mars
  • 4/3 Stafettvasan (ca 25 km klassisk längdskidåkning som toppning inför vasaloppet, ingår i ett lag som Bea har satt ihop)
  • 6/3 Vasaloppet (90 km klassisk längdskidåkning)
  • 13/3 Borås 10 km seedningslopp för Göteborgsvarvet
 • Maj
  • 1/5 IRONMAN 70.3 Pays D’Aix (Aix-en-Provence)
  • 21/5 Göteborgsvarvet
 • Juni
  • 5/6 IRONMAN 70.3 Switzerland (Rappersvil-Jona)
 • Juli
  • 2/7 Vansbro Triathlon (SM på halvdistans)
  • 24/7 Karlstad Triathlon (halvdistans)
 • Augusti
  • 13/8 Västerviks Triathlon (Olympisk)
 • September
  • 4/9 IRONMAN 70.3 VM Mooloolaba

Schemat kan som sagt komma att ändras beroende på familjesituationen, men detta är i alla fall grunden och jag ska inte tävla mer än detta möjligtvis något mindre. Fokus ligger på halvironmantriathlon under 2016, vilket medför att det inte blir någon supersatsning under vintersäsongen för att slå rekord på Vasaloppet utan det blir lite ”crosstraining” för att avsluta grundträningsperioden innan jag går in i bygg-/toppningsfas inför årets första A-lopp i Aix-en-Provence. Sällan har jag varit så taggad som jag är nu inför 2016!

  2 comments for “Mål och preliminärt tävlingsschema för 2016

 1. Stefan
  9 december, 2015 at 16:51

  Kul med uppdatering! Hittade din blogg av en slump för ett par veckor sedan och har läst ikapp senaste året och gamla hemsidan. Det var mycket inspirerande och jag står och väljer lite på om jag också ska våga sätta någon målsättning med triathlon (har bara kört Stockholm Triathlon på sprintdistans i somras). Gjorde en klassiker 2015 och tänkte göra en till 2016. Tyvärr krockar många triathlontävlingar i Sverige med varandra pga så kort säsong :(

  Lycka till 2016!

  • kall3
   9 december, 2015 at 20:28

   Kul Stefan, roligt med nya läsare! Se bara till att matcha dina möjligheter med din målsättning så blir det nog bra. Att satsa på en klassiker och triathlonsäsong samtidigt vet jag av erfarenhet att det är tufft. Jag gjorde förvisso en superklassiker under förra året och gjorde en del bra resultat i triathlon, men varken superklassikern eller triathlontävlingarna gick så bra som de hade kunnat gått om jag fokuserat på den ena eller den andra… Kör hårt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *