Tvåbarnsfar, VD och bra träningsfokus!

Ja, 2016 har börjat i en väldans fart! 1 januari bytte jag officiellt tjänst till VD, den 10 januari föddes vår lilla dotter Liv Ericsson och hittills snittar jag 9,5 timme/vecka träning… Jag ska bryta ned detta lite närmre.

När jag och min kollega Per beslutade oss för att köpa upp företaget vi arbetar på och driva det tillsammans för lite drygt ett år sedan var ett av mina ”krav” att vi inte skulle hamna i den fällan som människor så ofta gör idag. Den fällan som landar i svaret ”Nej jag kan inte vara pappaledig för jag är egen företagare” eller ”det går inte eftersom jag är VD”. Samma dag som vi köpte företaget gick jag på pappaledighet i 8 månader med min dotter Julia som då var 10 månader och nu ett år senare har Per precis gått på pappaledighet med sin dotter Lova och jag har tagit över rollen som VD. Även om det är en teknikalitet mer än någonting annat så känns det ändå riktigt roligt att ha nått en tjänst som VD i ett bolag verksamt inom svensk industri innan jag fyllt 30 år.

Liv Ericsson!

Liv Ericsson!

Att få barn var självklart en stor omställning, men sett så här i efterhand är det inte en jättestor omställning. Självklart är det en till person i familjen som ska tas hänsyn till och uppfostras, men personen i fråga hänger ju med på allt man gör så det är inga större omställningar som behöver göras. Den stora omställningen för mig tycker jag kom när Julia började på dagis i höstas… Nu var det helt plötsligt ett nytt schema att anpassa sig till, nämligen dagis. För mig var det en betydligt större omställning än att få barn!

Systrarna Ericsson

Systrarna Ericsson

Den 10 januari föddes en helt underbar liten varelse som vi valt att namnge Liv Ericsson, hon har inget val än så länge. 50,5 cm lång och 3550 g perfektion! Då kom den riktiga omställningen! Det är precis så att de första 10 dagarna som jag varit hemma har räckt till för att acklimatisera oss till det nya hemmaklimatet. Det är helt underbart att vara 4, men det är också galet påfrestande stundtals! Det är som många säger att det är inte dubbelt så jobbigt som att ha ett barn utan det är exponentiellt! Tjejerna trivs i alla fall riktigt bra med varandra och hittills har storasyster tagit det nya tillskottet riktigt bra… (hon har nog inte riktigt förstått att den där lilla bebisen ska vara kvar för evigt)

Härliga dagar att leka ute med Julia efter dagis!

Härliga dagar att leka ute med Julia efter dagis!

Liv kom väldigt lägligt på söndagseftermiddagen när veckans träning var avklarad med måndagens vilodag annalkande… det har gjort att det inte blivit det minsta avbrott i min träning. Tvärtom har ju de första 10 dagarna varit som att leva ett proffsliv! Mina ansvarsområden har varit att sköta all markservice och storasyster, vilket innebär två träningspass per dag! Lämna på dagis följt av första träningspasset, hem för att laga lunch följt av andra träningspasset och hämta på dagis, leka i snön och laga middag, ”rinse repeat”. Man blir inte helt osugen på att ta ett år som ”hemmaman” för att ”enbart” sköta marksupport och träna! Nåväl, nu ska jag inte göra det… än på ett bra tag i alla fall.

Fokus i träningen är riktigt bra nu. Min FTP har gått upp från 284 i början av december till 297 nu i början av januari… 4,5 % på en månad utan någon egentlig fokus på FTP-höjning får ändå anses som bra… Att ligga på runt 320 W innan första tävlingen för säsongen ska nog inte ses som omöjligt.

Maria på Access Rehab har dessutom fått ordning på mitt knä! Excentriska knäböj 3×15 repetitioner med tunga vikter varje dag följt av stretching av framsida och baksida lår blev ordinationen… det och behandlingar hos henne med nålar, idrottsmassage och kinesiotejpning av knät har gjort att jag nu inte känner av smärtan någonting under mina löppass. Tyngsta passet jag kört hittills var nu i lördags då jag körde 90 min tröskel på cykleln följt av 30 min bricklöpning i distansfart (4:30/km). Oerhört tacksam att jag kan springa igen!

Wattmätare Rotor inPower

Wattmätare Rotor inPower

Eftersom vårt lilla tillskott kommit och är friskt så anmälde jag mig till IRONMAN 70.3 Pays D’Aix och IRONMAN 70.3 Switzerland, mina två chanser att kvala till VM i år. Eftersom jag dessutom börjar bli hyfsad på cykel igen så har jag investerat i en wattmätare till min tempohoj, jag tänkte att det är ju ingen idé att träna med watt hela vintern om man inte kan använda lärdomarna när man väl kommer till tävlingsdagen. Dessutom tror jag mig vara tillräckligt bra nu för att faktiskt ha någon användning av det… Det är få saker som är så motivationshöjande till träning som anmälningar till lopp och nya träningsprylar!

Det blev ett rätt ostrukturerat inlägg det här, men det speglar lite hur min hjärna är just nu… ge mig ett par dagar till på kontoret så är den åter i sina vanliga rullor.

Landsvägsracern står numera på lagret för att få till cykelpassen på lunchen

Landsvägsracern står numera på lagret för att få till cykelpassen på lunchen

  1 comment for “Tvåbarnsfar, VD och bra träningsfokus!

  1. RadiantRob
    25 januari, 2016 at 23:42

    Välkommen till en spännande tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *